Kenia

Phytomedia 2

Een betere oogst dankzij milieuvriendelijke landbouw, dat wil Phytomedia voor Keniaanse boeren. Met een lening van 24.000 euro kan deze producent van biologisch gecertificeerde mest 392 kleinschalige boeren trainen in biologische landbouw en voorzien van meststoffen. Goed voor de boer én de natuur!

  • 392 mensen bereikt
Ondernemer
€24.000
Benodigd bedrag
24 maanden
Looptijd
Impact lening
100%
Volledig gefinancierd in 26 dagen op 8 februari 2022.
+ 62 mede-investeerders

Vruchtbare samenwerking

Voor boeren in Kenia biedt Phytomedia uitkomst. Deze producent van biologische mest verbetert de kwaliteit van hun grond. De producten van Phytomedia zorgen voor maar liefst 15-20% meer oogst en omdat de vruchtbaarheid toeneemt kunnen de boeren hun land vaker beplanten. Om de boeren hierbij te helpen leert Phytomedia hen over biologische landbouw tijdens technische trainingen. Op die manier kunnen de boeren op milieuvriendelijke wijze hun oogst en daarmee hun inkomsten verbeteren.

 

Over het bedrijf

Phytomedia is een Keniaans bedrijf dat biologische meststoffen produceert. Bekwame staf overziet het productieproces om te zorgen voor een hoge kwaliteit mest, dat de bodem verbetert en zorgt dat gewassen beter groeien. Het bedrijf werkt zowel met grote commerciële klanten, als met kleinschalige boeren die de producten op krediet kopen en van technisch advies voorzien worden.

Phytomedia heeft biologische EcoCert certificering en beschikt over een uitgebreid netwerk aan leveranciers van grondstoffen. Hoewel Phytomedia tot nu toe vooral compost op stro-basis produceert, vormt vloeibare mest een relatief nieuwe productielijn die nu al 5% van de winst oplevert. Daarnaast lanceert Phytomedia binnenkort ook een nieuw product van hoge kwaliteit, gericht op koffie- en theeproducenten.

De afgelopen 10 jaar heeft Phytomedia haar omzet bijna verdriedubbeld en steeg de verkoop doorlopend. In 2020 was er sprake van een daling als gevolg van Corona, maar inmiddels neemt de verkoop weer toe en produceert het bedrijf 40 ton mest per maand. Phytomedia beschikt over een uitgebreid netwerk aan leveranciers van grondstoffen. Op dit moment werken er 39 medewerkers, waarvan 41% vrouw is.

De komende 2 jaar wil Phytomedia verder groeien. Momenteel zijn ze in vergevorderde onderhandelingen zijn met een grote commerciële klant, wat zou zorgen voor meer winst. Bovendien biedt de groeiende vraag naar biologische mest vanuit Europa goede kansen voor export..

 

Doel van de lening

Met een lening van €24.000 kunnen zij 392 nieuwe kleinschalige boeren trainen in biologische landbouw en voorzien van meststoffen.

 

Eerdere lening

Dit is de tweede lening die Phytomedia aanvraagt via PlusPlus. Net als deze lening werd ook de eerste gebruikt om steeds meer kleinschalige boeren te kunnen trainen zodat ze op milieuvriendelijke wijze meer gaan produceren.

 

COVID-19 update

Net als elders had Corona ook gevolgen voor Phytomedia. Al daalden de verkoopcijfers in 2020 met 29%, de winst bleek minder slecht uit te vallen dan verwacht. Dit kwam door toename van de verkoop van vloeibare mest en gestegen prijzen. Naar verwachting zal de groei in weer volledig herstellen.

 

Missie & visie

Phytomedia ziet het als haar missie om elk boer in Kenia toegang te bieden tot betaalbare biologische meststoffen van hoge kwaliteit.

 

Impact

Dankzij deze lening kunnen 392 nieuwe kleinschalige boeren door Phytomedia getraind worden in biologische landbouw en meststoffen ontvangen, waardoor hun oogst met 15-20% verbetert. Daardoor nemen ook hun inkomsten toe.

 

Management team

Oprichter van Phytomedia is Charles A. Njoroge, die als Directeur verantwoordelijk is voor het bedrijf. Hij doet dit samen met General Manager Nancy K. Mugambi die zich bezig houdt met de productie, Financieel Directeur Stephen K. Kirunga en Moses S. Matui als Directeur Marketing & Partnerships. Alle vier hebben ze uitgebreide kennis en ervaring op hun vakgebied en de taken en verantwoordelijkheden zijn onderling helder verdeeld.

 

Directe lening

Dit is een directe lening aan een bedrijf. Het is raadzaam om voorzichtig om te gaan met de hoogte van een investering in dit project. Laat je hier informeren over de risico’s van een investering.

 

Beschikbare documenten

Informatiedocument uitgevende instelling (NL)

BedrijfsnaamPhytomedia
DirecteurCharles Njoroge
Opgericht2001-01-01
LocatieKiambu
SectorAgrarisch
Omzet€174.452
Werknemers39

De impact van dit project

  • Met deze lening worden 392 mensen bereikt

Over de investering

TypeImpact
OndernemerPhytomedia
Leenbedrag€24.000
Rente op jaarbasis0,00%
Looptijd24 maanden
Terugbetaaltermijnen6 maanden
ValutaEUR
Algemene voorwaardenBekijk

Over Phytomedia

Totale bezittingen€195.995
Omzet€174.452
Eigen Vermogen / Totaal vermogen97,00%
Liquiditeit1.197,00%

Over de risico's

Lees meer over de risico's.

Wij lenen al uit aan Phytomedia 2

Han de Haas
Ton Van der Meer
Hans Uppenkamp
Arjen Mulder
Jan van Munster
+ nog
62
investeerders