Kies voor cacao

Investeer in Ghanese cacao-ondernemers

De komende tijd vraagt een bijzondere groep ondernemers leningen aan op PlusPlus. Ze verlenen diensten als wieden, snoeien en kunstmatige bestuiving van cacaobloesem aan cacaoboeren in Ghana. Zo helpen ze boeren om meer cacao te laten groeien op hun land, zodat hun inkomen groeit. Doe je mee? Wees er snel bij want ze zijn snel vol. Gelukkig komen er ook weer nieuwe...

Bekijk de pitch van ondernemer Kate:

Bekijk de projecten

Oude boeren, nieuwe kansen

Veel cacaoboeren op het Ghanese platteland leven in ernstige armoede. Tussen de 20 en 30% van de kinderen in cacao-gemeenschappen heeft een groeiachterstand. Veel Ghanese jongeren stoppen voortijdig met school. Ze vertrekken naar de stad op zoek naar werk. Het platteland vergrijst en de plantages brengen weinig op. Een groep jonge ondernemers wil hier verandering in brengen.

Bekijk de projecten

Een uitstekende opleiding

Solidaridad, één van de oprichters van PlusPlus, investeerde de laatste jaren in opleidingen voor jongeren in de cacao-sector. Ze leerden om de cacaoteelt professioneel aan te pakken met moderne en duurzame landbouwtechnieken. Bijna 14.000 jongeren (waarvan 6000 vrouwen) zijn samen 4500 boerderijen en bedrijven zijn gestart.

Een deel van deze bedrijven richt zich op het verlenen van diensten aan cacaoboeren. De oudere boeren die zelf de technieken niet beheersen, huren de jongeren in. Het land brengt meer op en ze delen de winst.

Bekijk de projecten

Meer boeren bereiken

Cacao-ondernemer Michael, de oprichter van het bedrijf Trustworthy, bereikt nu 256 boeren. Met de lening kan hij 118 extra boeren bereiken. Daarvoor wil hij nieuwe materialen kopen en drie extra personeelsleden aannemen. De nieuwe boeren kunnen hem echter pas betalen ná de oogst. Daarom heeft hij werkkapitaal nodig. Banken rekenen onbetaalbare rentes voor een lening aan bedrijven als Trustworthy. Andere ondernemers, die in andere districten van Ghana werken, hebben dezelfde financieringsbehoefte.

Op PlusPlus verschijnen regelmatig ondernemers met een vergelijkbaar profiel als Michael. Zo kun je investeren in meer banen voor jongeren en meer opbrengst voor boeren. Zo wordt jouw geld - zonder rente te ontvangen - tóch meer waard. Doe je mee?

Bekijk de projecten

Wil je meer weten over PlusPlus?

Bekijk de veelgestelde vragen. Of neem contact met ons op.