NDIVISI

Ndivisi is een Keniaans bedrijf dat handelt in oliehoudende zaden, voornamelijk sojabonen. Deze tweemanszaak is in 2015 opgericht door James Ododa en Esther Njoroge. Ndivisi koopt sojabonen in bij 2.000 boeren in het vruchtbare Noord-Oeganda. Deze akkerbouwers hebben daarmee niet alleen een vaste afzetmarkt, maar ze krijgen ook begeleiding in het productieproces. Zo verbetert de kwaliteit en wordt de oogst groter. Dat betekent meer inkomsten. De sojabonen worden gereinigd, verpakt en getransporteerd naar Kenia. Voor het transport gebruikt Ndivisi trucks die goederen van Kenia naar Oeganda vervoeren en die anders leeg weer terug zouden gaan. Wel zo efficiënt! Hun klanten zijn voornamelijk diervoederfabrikanten en voedselverwerkende bedrijven.

Algemene informatie

LeningnemerNDIVISI ENTERPRISES LIMITED
LandKenia
HoofdkantoorNAIROBI
Websitehttps://www.plusplus.nl/
Opgericht25 juni 2015
Actief op PlusPlus sinds 2 september 2022

Financiële informatie per 2022-06-30

Totale bezittingen€301.755
Omzet€495.901
Eigen Vermogen / Totaal vermogen55,00%
Liquiditeit544,00%

Over Kenia

Kenia is het financiële centrum van Oost-Afrika met de grootste economie, het hoogste inkomen per hoofd van de bevolking en de beste infrastructuur. Mede door de gunstige ligging aan de kust vormt het land ook het regionale handelscentrum. Kenianen zijn vergeleken met de bevolking in hun buurlanden, met wie ze een douane-unie vormen, hoog opgeleid. Er is sprake van een vrije markt en weinig import- en exportrestricties. Dit alles maakt het land na Zuid-Afrika de belangrijkste vestigingsplek in Afrika voor buitenlandse bedrijven. Belangrijke sectoren zijn de landbouw, de industrie en de dienstverlening, waaronder de financiële sector. Ook de toenemende export van onder meer thee en bloemen zorgt voor instroom van buitenlandse valuta.

Laatst gefinancierde project

Ndivisi 4

“Dankzij Ndivisi weten we zeker dat elke oogst geld oplevert”, vertelt Joan Akulu, één van de 2.000 Oegandese boeren die sojabonen verbouwt voor Ndivisi. Het Keniaanse bedrijf van James Ododa koopt hun sojabonen en verwerkt deze tot sojameel en –olie. Want er is veel vraag naar deze plantaardige bron van eiwit, dat verwerkt wordt in voedsel voor mens en dier. Voor de boeren betekent de samenwerking met Ndivisi een stabiel inkomen. “Met de inkomsten kan ik mijn boerenbedrijf uitbreiden. Ik zie nu toekomst voor mij en mijn drie dochters”, aldus Joan.

  • 1 nieuwe banen
  • 1028 mensen bereikt
NDIVISI
Ondernemer
€20.000
Benodigd bedrag
12 maanden
Looptijd
Impact lening
100%
Volledig gefinancierd in 47 dagen op 23 mei 2023.