AgriNet

AgriNet is een Oegandees bedrijf dat granen, met name soyabonen en mais, verwerkt tot veevoer, maismeel en soyaolie. Deze grondstoffen koopt het bedrijf in bij 20.000 kleinschalige boeren in het oosten van Oeganda. AgriNet richt zich op de Oegandese en Keniaanse markt, waar de vraag naar veevoer sterk aan het groeien is. Om die reden wil het bedrijf haar productiecapaciteit uitbreiden.

AgriNet werd in 2008 door vier vrienden opgericht als sociale onderneming. Met diensten via de mobiele telefoon boden ze technisch advies aan kleine boeren en verbonden hen met grote inkopers en andere relevante partijen in de waardeketen. Na een aantal jaren werd duidelijk dat er goede marktkansen zijn voor de productie van veevoeringrediënten en besloot het bedrijf haar activiteiten uit te breiden. In 2018 bouwden ze een verwerkingsfaciliteit en sindsdien koopt het bedrijf zelf ook granen in bij de boeren en bewerkt deze zodat waardevermeerdering ontstaat. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot één van de belangrijkste soya-verwerkers in Oost Afrika.

Naast de verwerking van soyabonen en mais verleent AgriNet ook nog steeds diensten aan 4.000 boeren. Zo bieden ze technisch advies, geven ze samen met NGOs trainingen en helpen ze de boeren om kleine leningen te krijgen waarmee zij hun zaden en andere benodigdheden kunnen aanschaffen.

 

Algemene informatie

LeningnemerAgriNet Uganda Limited
LandOeganda
HoofdkantoorTororo
Websitehttps://agrinetug.net/
Opgericht28 februari 2008
Actief op PlusPlus sinds15 juli 2022

Financiële informatie per 2022-06-30

Totale bezittingen€235.731
Omzet€181.297
Eigen Vermogen / Totaal vermogen-5,00%
Liquiditeit1.118,00%

Over Oeganda

Oeganda werd onafhankelijk van Groot-Brittannië op 9 oktober 1962. Een jaar later werd Oeganda een republiek, maar bleef lid van de Gemenebest van Naties. Het land heeft een consistente economische groei doorgemaakt. In 2015-2016 steeg het bruto binnenlands product met 4,6 procent. Ondanks een grote vooruitgang in het verminderen van armoede van 56 procent in 1992 tot 24,5 procent in 2009, is armoede nog steeds diepgeworteld in Oeganda, met name in de rurale gebieden.