Pule Lenca

De coöperatie ging in 2008 van start onder een andere naam. De destijds 36 koffieboeren verenigden zich om gezamenlijk hun koffieproductie te verbeteren, die koffie vervolgens tegen een betere prijs te kunnen verkopen en zo hun levensomstandigheden te kunnen verbeteren. In 2015 werd de huidige naam geregistreerd en inmiddels heeft de coöperatie 71 leden.

Pule Lenca wil ook de natuur beschermen. Daarom verbouwen de aangesloten boeren hun koffie op milieuvriendelijke wijze, zonder gebruik van chemicaliën. De boeren verkopen hun oogst vervolgens tegen een goede prijs aan de coöperatie, die de bessen bewerkt tot koffiebonen en deze vervolgens verkoopt. Omdat het bedrijf zelf (nog) geen exportvergunning heeft werken ze samen met 2 grote exporteurs, die de koffie op de internationale markt verkoopt, vooral de Verenigde Staten en Europa. De koffie van Pule Lenca heeft verschillende keurmerken, waaronder UTZ, Fair Trade en Biologisch.

Pule Lenca koopt niet alleen de oogst van haar leden op, maar voorziet ze ook van technisch advies bij het duurzaam verbouwen van koffie. Om in te spelen op de grote marktvraag wil Pule Lenca hun koffieproductie verhogen. De inzet van biologische meststoffen en milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen zorgen ervoor dat de koffieplanten meer koffiebonen produceren. Bovendien worden de boeren door de coöperatie getraind in duurzame technieken voor biologische landbouw, waardoor ook de kwaliteit van hun koffiebonen toeneemt. Dit zorgt ervoor dat de boeren meer inkomsten krijgen.

Algemene informatie

LeningnemerCOOPERATIVA DE CAFES ESPECIALES PULE LENCA LIMITADA
LandHonduras
HoofdkantoorEl Pule Village, San Jose, La Paz
Websitehttps://www.facebook.com/cafelpulelenca/
Opgericht 1 januari 2008
Actief op PlusPlus sinds 6 mei 2022

Financiële informatie per 2022-03-31

Totale bezittingen€808.402
Omzet€1.734.276
Eigen Vermogen / Totaal vermogen48,00%
Liquiditeit195,00%

Over Honduras

Honduras is een land in Midden-Amerika. De hoofdstad en tevens grootste stad van het land is Tegucigalpa. Honduras is een van de armste landen in de regio en vooral afhankelijk van landbouw. De economie groeit enigszins, maar welvaart concentreert zich vooral in de stedelijke gebieden.

Laatst gefinancierde project

Pule Lenca 2

Goed zorgen voor mens en natuur, deze Hondurese coöperatie van koffieboeren vindt beide belangrijk. Met deze 2e lening van 25.000 euro kunnen nog eens 36 boeren biologische meststoffen kopen om hun koffieoogst duurzaam en milieuvriendelijk te verbeteren. Zo gaat iedereen erop vooruit.

  • 5 nieuwe banen
  • 36 mensen bereikt
Pule Lenca
Ondernemer
€25.000
Benodigd bedrag
12 maanden
Looptijd
Impact lening
100%
Volledig gefinancierd in 7 dagen op 27 juni 2022.