Phytomedia

Phytomedia is een Keniaans bedrijf dat biologische meststoffen produceert. Bekwame staf overziet het productieproces om te zorgen voor een hoge kwaliteit mest, dat de bodem verbetert en zorgt dat gewassen beter groeien. Het bedrijf werkt zowel met grote commerciële klanten, als met kleinschalige boeren die de producten op krediet kopen en van technisch advies voorzien worden.

Phytomedia heeft biologische EcoCert certificering en beschikt over een uitgebreid netwerk aan leveranciers van grondstoffen. Hoewel Phytomedia tot nu toe vooral compost op stro-basis produceert, vormt vloeibare mest een relatief nieuwe productielijn die nu al 5% van de winst oplevert. Daarnaast lanceert Phytomedia binnenkort ook een nieuw product van hoge kwaliteit, gericht op koffie- en theeproducenten.

De afgelopen 10 jaar heeft Phytomedia haar omzet bijna verdriedubbeld en steeg de verkoop doorlopend. In 2020 was er sprake van een daling als gevolg van Corona, maar inmiddels neemt de verkoop weer toe en produceert het bedrijf 40 ton mest per maand. Phytomedia beschikt over een uitgebreid netwerk aan leveranciers van grondstoffen. Op dit moment werken er 39 medewerkers, waarvan 41% vrouw is.

De komende 2 jaar wil Phytomedia verder groeien. Momenteel zijn ze in vergevorderde onderhandelingen zijn met een grote commerciële klant, wat zou zorgen voor meer winst. Bovendien biedt de groeiende vraag naar biologische mest vanuit Europa goede kansen voor export.

Algemene informatie

LeningnemerPhytomedia International Limited
LandKenia
HoofdkantoorLimuru
Websitehttps://phytomedia.bio/
Opgericht 1 januari 2001
Actief op PlusPlus sinds 3 september 2021

Financiële informatie per 2021-09-30

Totale bezittingen€195.995
Omzet€174.452
Eigen Vermogen / Totaal vermogen97,00%
Liquiditeit1.197,00%

Over Kenia

Kenia is het financiële centrum van Oost-Afrika met de grootste economie, het hoogste inkomen per hoofd van de bevolking en de beste infrastructuur. Mede door de gunstige ligging aan de kust vormt het land ook het regionale handelscentrum. Kenianen zijn vergeleken met de bevolking in hun buurlanden, met wie ze een douane-unie vormen, hoog opgeleid. Er is sprake van een vrije markt en weinig import- en exportrestricties. Dit alles maakt het land na Zuid-Afrika de belangrijkste vestigingsplek in Afrika voor buitenlandse bedrijven. Belangrijke sectoren zijn de landbouw, de industrie en de dienstverlening, waaronder de financiële sector. Ook de toenemende export van onder meer thee en bloemen zorgt voor instroom van buitenlandse valuta.

Laatst gefinancierde project

Phytomedia 2

Een betere oogst dankzij milieuvriendelijke landbouw, dat wil Phytomedia voor Keniaanse boeren. Met een lening van 24.000 euro kan deze producent van biologisch gecertificeerde mest 392 kleinschalige boeren trainen in biologische landbouw en voorzien van meststoffen. Goed voor de boer én de natuur!

  • 392 mensen bereikt
Phytomedia
Ondernemer
€24.000
Benodigd bedrag
24 maanden
Looptijd
Impact lening
100%
Volledig gefinancierd in 26 dagen op 8 februari 2022.