Kaaro

Kaaro Agricultural Producers (Kaaro Agric) is een koffiebedrijf in west Oeganda. Het bedrijf koopt de koffiebonen rechtstreeks in bij 4.500 kleinschalige koffieboeren, waarna de bonen bewerkt, verpakt en op de markt gebracht worden. Het bedrijf verwerkt momenteel ongeveer 8.000 ton koffie, waarvan 85% Robusta en 15% Arabica koffie. Ze hebben veel aandacht voor het verbeteren van de kwaliteit en willen ook specialty coffee tegen premium prijzen gaan aanbieden.

De afgelopen jaren heeft Kaaro Agric steeds een stabiele winst geboekt. De koffie wordt verkocht via exporteurs, maar om daar minder afhankelijk van te zijn heeft het bedrijf een eigen exportvergunning aangevraagd. Ook zijn ze bezig met UTZ en Fair Trade certificeringen. De verwachting is dat hierdoor de winst verder zal toenemen. De inkomsten van de boeren gaan dan ook omhoog.

Kaaro Agric is een bekende van PlusPlus oprichter Solidaridad, waar het enkele jaren geleden mee samenwerkte om de inkomsten van koffieboeren te verbeteren. Dit doet Kaaro Agric nog steeds. De boeren worden georganiseerd in coöperaties en voorzien van hoge kwaliteit stekjes, meststoffen en getraind in effectieve en duurzame methoden voor het verbouwen van koffie. Voor hun onkosten kunnen de boeren een lening krijgen, die ze pas na de oogst hoeven terugbetalen. Wanneer het zover is wordt de oogst ingezameld en de kwaliteit bepaald. Op basis daarvan worden de boeren uitbetaald. Is de oogst mislukt, dan ontvangen de boeren toch een minimum bedrag. Kaaro Agric heeft een veldkantoor en fabriek in Kazo county, wat zorgt voor extra werkgelegenheid.

Algemene informatie

LeningnemerKAARO AGRIC PRODUCERS LIMITED
LandOeganda
HoofdkantoorKAMPALA
Websitehttps://www.udc.go.ug/projects/kaaro-coffee-factory
Opgericht 1 januari 2010
Actief op PlusPlus sinds14 juli 2021

Financiële informatie per 2021-11-12

Totale bezittingen€150.514
Omzet€727.657
Eigen Vermogen / Totaal vermogen99,00%
Liquiditeit839,00%

Over Oeganda

Oeganda werd onafhankelijk van Groot-Brittannië op 9 oktober 1962. Een jaar later werd Oeganda een republiek, maar bleef lid van de Gemenebest van Naties. Het land heeft een consistente economische groei doorgemaakt. In 2015-2016 steeg het bruto binnenlands product met 4,6 procent. Ondanks een grote vooruitgang in het verminderen van armoede van 56 procent in 1992 tot 24,5 procent in 2009, is armoede nog steeds diepgeworteld in Oeganda, met name in de rurale gebieden.

Laatst gefinancierde project

Kaaro Agric 2

Wereldwijd is veel vraag naar koffie. Kaaro Agric helpt Oegandese koffieboeren daarvan te profiteren. Dankzij training verbetert hun oogst, die het bedrijf opkoopt en exporteert. Met deze lening van 15.000 euro kan Kaaro met 108 nieuwe boeren samenwerken en hun inkomen verhogen.

  • 108 mensen bereikt
Kaaro
Ondernemer
€15.000
Benodigd bedrag
18 maanden
Looptijd
Impact lening
100%
Volledig gefinancierd in 10 dagen op 17 januari 2022.