Kissima

Over het bedrijf

Kissima Industries is in 2004 opgericht door een vrouwelijke ondernemer, Assitan Keita Simpara. Het Malinese bedrijf verwerkt de vruchten van de Balanitesboom tot verschillende producten, zoals snoepjes, chocoladerepen en thee, maar ook zeep en plantaardige olie. Kissima koopt de vruchten van coöperaties uit de regio Mopti. In totaal zijn ruim 15.000 vrouwen lid van deze coöperaties. Zij oogsten de vruchten en doen een eerste bewerking, om extra waarde toe te voegen. Kissima betaalt de vrouwen een vaste prijs, waarna de verdere verwerking gedaan wordt in hun fabriek in Bamako.

De producten van Kissima worden verkocht via groothandels in Mali en landen in de regio. Op kleine schaal wordt ook verkocht aan Frankrijk en de VS en het bedrijf wil haar export naar Europa verder uitbreiden. Hiervoor heeft Kissima, met een lening van Cordaid Investment Management, machines aangeschaft die het productieproces verbeteren, zodat ze kunnen voldoen aan de hoge eisen van de internationale markt.

Inmiddels heeft het bedrijf 40 vaste medewerkers plus 60 seizoensmedewerkers in het hoogseizoen wanneer de oogst binnenkomt. Kissima werkt op milieuvriendelijke wijze. De producten van Kissima zijn volledig biologisch en zijn sinds 2018 hiervoor gecertificeerd.

Algemene informatie

LeningnemerKissima Industries SARL
LandMali
HoofdkantoorBamako
Websitehttps://www.goafricaonline.com/ml/157417-kissima-industries-sa-bamako-mali
Opgericht21 juli 2004
Actief op PlusPlus sinds22 juni 2021

Financiële informatie per 2021-06-30

Totale bezittingen€505.845
Omzet€152.085
Eigen Vermogen / Totaal vermogen-14,00%
Liquiditeit56,00%

Over Mali

Het West Afrikaanse Mali is 1 van de armste landen van Afrika, waar bijna de helft van de bevolking onder de armoedegrens leeft. Het noorden ligt in de Sahara, het zuiden in de Sahel zone, wat zorgt voor een droog klimaat. Een tekort aan investeringskapitaal belemmert de groei van het MKB in Mali. De bevolking is jong: meer dan 65% van de 18 miljoen inwoners is jonger dan 25. De meesten wonen in en rond de hoofdstad Bamako.

Laatst gefinancierde project

Kissima Industries 2

Deze vrouwelijke ondernemer biedt met haar bedrijf inkomsten voor duizenden Malinese vrouwen. Kissima koopt hun woestijndadels en verwerkt ze tot verschillende producten. Deze lening van 20.000 euro biedt werkkapitaal om hun productiecapaciteit te verbeteren zodat ze kunnen gaan opschalen.

  • 1 nieuwe banen
  • 600 mensen bereikt
Kissima
Ondernemer
€20.000
Benodigd bedrag
18 maanden
Looptijd
Impact lening
100%
Volledig gefinancierd in 39 dagen op 5 november 2021.