Geef je geld betekenis met PlusPlus

Bij PlusPlus leen je geld uit aan ondernemers in de agrarische sector en voedselketen. Je investeert in nieuwe banen en voedselproductie in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Bijvoorbeeld in cacao-ondernemers in Ghana. Zo wordt jouw geld - zonder rente te ontvangen - tóch meer waard. Begin vandaag nog.

Kissima Industries

Deze vrouwelijke ondernemer biedt met haar bedrijf inkomsten voor duizenden vrouwen in Mali. Kissima koopt hun woestijndadels en verwerkt ze tot verschillende producten. Deze lening van € 35.000 biedt werkkapitaal om vruchten in te kopen bij 1.050 vrouwen en creëert 2 nieuwe banen.

  • 2 nieuwe banen
  • 1050 mensen bereikt

Kissima

Leningnemer

€35.000

Leenbedrag

18 maanden

Looptijd

Directe

investering
68%
Nog €11.200 nodig, 27 dagen te gaan

Jouw lening, jouw keuze

Jij bepaalt aan welke ondernemer je geld uitleent

Verstrek je een lening aan Eli of Sasha? In cacao of graan? In Ivoorkust of Peru? Bij PlusPlus bepaal je dat helemaal zelf. Onze collega’s begeleiden verschillende agrarische en voedselondernemers over de hele wereld. We adviseren deze ondernemers over de beste manieren om hun bedrijf duurzaam te laten groeien. Soms is er een nieuwe machine nodig. Of een transitie naar schone energie. Je ziet precies wat jouw lening mogelijk maakt. Als je eenmaal een lening hebt verstrekt, ontvang je persoonlijke updates van jouw ondernemer. Dat is zo leuk als het klinkt.

Leen uit vanaf € 50

Een kleine bijdrage maakt een groot verschil

Om een lening te verstrekken hoef je geen maatpak te dragen of cash onder het matras te hebben. Op ons platform verstrek je al een lening vanaf € 50. Elke zes maanden word je in gelijke delen terugbetaald. Binnen één tot vier jaar heb je je inleg terug. Je laat het bedrag dan terugstorten op je rekening óf steekt het in een nieuw project. Aan welke ondernemer ga je als eerste geld uitlenen?

Niet micro, niet macro

Hoe je middelgrote bedrijven laat groeien

Onze agrarische en voedsel ondernemers doen onmisbaar werk. Ze laten de voedselproductie in Afrika, Azië en Latijns-Amerika stijgen. Om een aanzienlijk verschil te maken, hebben ze een lening nodig. Helaas grijpen ze meestal mis. Ze zijn te groot voor microkrediet, maar te klein om aan de torenhoge eisen van banken te voldoen. PlusPlus is er voor deze ondernemers. Jouw lening laat ze groeien!

Eén lening voor talloze ondernemers

Waarom jouw lening een optelsom is

Jouw lening is erg waardevol voor een ondernemer. Je creëert meer voedsel, beter inkomen en extra banen. Wil je dit ook realiseren voor een andere ondernemer? Investeer hetzelfde bedrag dan opnieuw, zodra de ondernemer je terugbetaalt. Daarna nog eens. En nog een keer. Leen uit zo vaak je wilt. Anders dan bij een donatie, blijf je een bijdrage leveren zonder iets extra’s uit te geven.

Geef jij je geld meer waarde?