Crowdfunding projecten

620+ investeerders
€1.568.000 uitgeleend
14,047 levens verbeterd
*Peildatum: 10 Februari 2023
Met deze projecten maken we nu alvast impact
Bekijk hier alle reeds gefinancierde projecten

CLECAM 6

Het maïsseizoen komt eraan in Rwanda. Boeren, waarvan veel vrouwen, hebben kleine leningen nodig om hun gewassen op tijd in te zaaien. Met wat ze spaarde in een spaargroep van Clecam en een kleine lening van $150, heeft Dorotha haar maïsoogst verdrievoudigd. Met een extra lening wil ze het aankomende seizoen een ton maïs produceren. De voordelen gaan verder dan alleen een hogere maïsoogst. Meer oogst betekent meer inkomsten, waarmee Dorotha vee kan kopen om het land te bemesten en haar twee kinderen betere scholing kan geven. Help 47 boeren, maak een gemeenschap sterker en verander de toekomst. Jouw investering maakt een groot verschil voor de mensen in Rwanda.

 • 47 mensen bereikt
Clecam Ejo-Heza
Ondernemer
€20.000
Benodigd bedrag
6 maanden
Looptijd
Impact lening
100%
Volledig gefinancierd in 9 dagen op 6 september 2023.

Sereni Fries 11

In Kenia worden steeds meer aardappelen gegeten. Restaurants en grote ketens importeren die vooral uit het buitenland, maar dat hoeft helemaal niet. Een mooie kans, dacht ondernemer Humphrey Mburu. Met zijn bedrijf Sereni Fries koopt hij verse aardappels rechtstreeks van de boeren en verwerkt ze tot frites, chips en andere aardappelproducten. Zijn bedrijf groeit hard, en dat is goed voor de boeren waar hij mee samenwerkt, die zo een stabiel inkomen hebben. En dankzij de groeiende vraag kunnen steeds meer boeren hiervan meeprofiteren.

 • 6 nieuwe banen
 • 35 mensen bereikt
Sereni Fries
Ondernemer
€25.000
Benodigd bedrag
12 maanden
Looptijd
Impact lening
100%
Volledig gefinancierd in 63 dagen op 17 augustus 2023.

CLECAM 5

Minder risico, meer impact en een boost voor vrouwelijk ondernemerschap. Met deze indirecte lening geef je via de Rwandese microkredietpartner CLECAM kleine leningen aan boeren, die daarmee hun oogst verbeteren. De meeste van hen zijn vrouw en voor hen maakt dit een wereld van verschil. Zoals voor Brandine. "Ik verdien nu genoeg om mijn kinderen naar de universiteit te laten gaan, een waterleiding te betalen en elektriciteit aan te leggen, zodat de kinderen thuis kunnen studeren.” Voor vrouwen als Brandine is zo’n lening veel meer dan slechts geld. Het geeft hen kracht.

 • 47 mensen bereikt
Clecam Ejo-Heza
Ondernemer
€20.000
Benodigd bedrag
24 maanden
Looptijd
Impact lening
100%
Volledig gefinancierd in 61 dagen op 2 augustus 2023.

Federacion Campesina 2

Kleinschalige koffieboeren in Colombia zien de gevolgen van klimaatverandering duidelijk. De laatste paar jaar viel er uitzonderlijk veel regen, waardoor hun koffieoogst mislukte. Om hen weerbaarder te maken heeft Federacion Campesina, een boerenvereniging, een klimaatplan gemaakt waarmee de boeren klimaatverandering beter het hoofd kunnen bieden. Uiteraard met aandacht voor mens en milieu, want hun koffie was al Fair Trade en Biologisch. Met deze lening kan de organisatie 75 boeren en hun gezinnen helpen om hun inkomsten duurzaam te verbeteren.

 • 75 mensen bereikt
€25.000
Benodigd bedrag
6 maanden
Looptijd
Impact lening
100%
Volledig gefinancierd in 24 dagen op 18 juni 2023.

Ndivisi 4

“Dankzij Ndivisi weten we zeker dat elke oogst geld oplevert”, vertelt Joan Akulu, één van de 2.000 Oegandese boeren die sojabonen verbouwt voor Ndivisi. Het Keniaanse bedrijf van James Ododa koopt hun sojabonen en verwerkt deze tot sojameel en –olie. Want er is veel vraag naar deze plantaardige bron van eiwit, dat verwerkt wordt in voedsel voor mens en dier. Voor de boeren betekent de samenwerking met Ndivisi een stabiel inkomen. “Met de inkomsten kan ik mijn boerenbedrijf uitbreiden. Ik zie nu toekomst voor mij en mijn drie dochters”, aldus Joan.

 • 1 nieuwe banen
 • 1028 mensen bereikt
NDIVISI
Ondernemer
€20.000
Benodigd bedrag
12 maanden
Looptijd
Impact lening
100%
Volledig gefinancierd in 47 dagen op 23 mei 2023.

CLECAM 4

Christine is een boerin in Rwanda. Dankzij een kleine lening van microkrediet organisatie CLECAM kan zij tegenwoordig haar oogst verbeteren. Die lening gebruikt zij om zaden en meststoffen te kopen, waardoor ze meer oogst en dus ook meer inkomsten heeft. Voor vrouwen zoals Christine maakt zo’n kleine lening dan ook een groot verschil, zij en hun gezin gaan er direct op vooruit. Met een PlusPlus lening van €30.000 kan CLECAM nog 70 boeren zoals Christine zo’n kleine lening geven.

 • 70 mensen bereikt
Clecam Ejo-Heza
Ondernemer
€30.000
Benodigd bedrag
24 maanden
Looptijd
Impact lening
100%
Volledig gefinancierd in 66 dagen op 22 mei 2023.

Federacion Campesina

In de Colombiaanse regio Cauca voelen kleinschalige koffieboeren de gevolgen van klimaatverandering. Door overmatige regen viel hun oogst de laatste paar jaar tegen. Om de boeren weerbaarder te maken heeft Federacion Campesina, een boerenvereniging, een klimaatplan gemaakt waarmee de boeren klimaatverandering beter het hoofd kunnen bieden. Uiteraard met aandacht voor mens en milieu, want hun koffie was al Fair Trade en Biologisch. Met deze lening kan de organisatie 75 boeren en hun gezinnen helpen om hun inkomsten duurzaam te verbeteren.

 • 75 mensen bereikt
€25.000
Benodigd bedrag
6 maanden
Looptijd
Impact lening
100%
Volledig gefinancierd in 48 dagen op 10 mei 2023.

Universal Palm Oil Services

Dit Ghanese bedrijf zorgt ervoor dat palmolie een positieve impact maakt voor mens en natuur. Palmolie is door de hoge productiviteit een gunstig gewas voor kleinschalige boeren. Zeker wanneer ze het op milieuvriendelijke wijze verbouwen, met aandacht voor biodiversiteit. Universal Palm Oil Services let daar goed op. Met deze lening kan het palmolieverwerkingsbedrijf duurzaam verbouwde palmvruchten kopen van 63 boeren, die daar een eerlijke prijs voor krijgen. Zo beschermt het bedrijf de natuur en zorgt voor een beter bestaan voor deze gezinnen.

 • 3 nieuwe banen
 • 63 mensen bereikt
€25.000
Benodigd bedrag
12 maanden
Looptijd
Impact lening
100%
Volledig gefinancierd in 26 dagen op 29 maart 2023.

PasarMIKRO

Wereldwijde fenomenen zoals klimaatverandering en ongelijkheid hebben grote gevolgen voor kleinschalige boeren. Door de problemen waar zij mee kampen aan te pakken verbetert niet alleen hun bestaanszekerheid, het heeft ook positieve gevolgen voor voedselketens over de hele wereld. PasarMIKRO, een Indonesisch agri-tech bedrijf, biedt deze boeren moderne oplossingen via een simpele en veilige app. Meri, een vrouwelijke handelaar in mango’s, is enthousiast! “Ik gebruik PasarMIKRO APP graag. Daarmee kan ik veilig geld betalen en ontvangen en zijn de financiën van mijn bedrijf goed geregeld.” Met deze lening kunnen 1.728 Indonesische boeren en handelaren zoals Meri hun onderneming verbeteren.

 • 1728 mensen bereikt
PasarMIKRO
Ondernemer
€50.000
Benodigd bedrag
12 maanden
Looptijd
Impact lening
100%
Volledig gefinancierd in 58 dagen op 22 maart 2023.

Ndivisi 3

Als plantaardige bron van proteïne neemt de vraag naar sojaproducten in Kenia steeds meer toe. Een mooie kans, dachten James Ododa en Esther Njoroge. Met hun bedrijf Ndivisi, dat sinds 2015 handelt in sojabonen, besloten ze om deze te gaan verwerken tot sojameel en –olie. Voor de 2.000 kleinschalige boeren waar zij mee samenwerken is dat goed nieuws, want de toenemende vraag zorgt voor een stabiele afnemer van hun soja en een duurzame bron van inkomsten. Bovendien biedt de grote vraag kansen om hun netwerk flink uit te breiden en met nog zo’n 3.000 boeren te gaan samenwerken.

 • 1 nieuwe banen
 • 1028 mensen bereikt
NDIVISI
Ondernemer
€20.000
Benodigd bedrag
12 maanden
Looptijd
Impact lening
100%
Volledig gefinancierd in 18 dagen op 14 maart 2023.

Sereni Fries 10

Humphrey Mburu is een gedreven ondernemer. Als een van onze trouwste ondernemers heeft zijn bedrijf al meerdere leningen gehad, die allemaal netjes worden terugbetaald. Dankzij die leningen kan het Keniaanse verwerkingsbedrijf hun aardappels rechtstreeks inkopen bij kleinschalige boeren en hen direct uitbetalen. Dat is gunstig voor deze boeren, die zo een stabiel inkomen hebben. Sinds de eerste lening is het aantal boeren waar Sereni bij inkoopt meer dan verviervoudigd en ook het bedrijf zelf groeit goed. Deze lening zorgt voor die groei, en daarmee voor het succes van het bedrijf en voor een beter bestaan voor steeds meer boeren.

 • 129 mensen bereikt
Sereni Fries
Ondernemer
€15.000
Benodigd bedrag
12 maanden
Looptijd
Impact lening
100%
Volledig gefinancierd in 28 dagen op 15 februari 2023.

CLECAM 3

Voor kleinschalige boeren in Rwanda is het bijna onmogelijk om een lening te krijgen. En dat terwijl ze met een kleine lening hun productiviteit flink kunnen verbeteren. Dankzij microkrediet instelling CLECAM krijgen zij toch die kans. Zo ook Marie Chantal: "Vroeger was mijn productie laag omdat ik niet in mijn gewassen kon investeren. Met een lening van CLECAM kon ik op het juiste moment zaden kopen en is mijn opbrengst bijna verdrievoudigd. Mijn pensioen is nu verzekerd.” Met deze lening kan CLECAM meer dan 700 boeren, waarvan meer dan de helft vrouwen, een kleine lening geven om ook hun bestaan te verbeteren.

 • 700 mensen bereikt
Clecam Ejo-Heza
Ondernemer
€30.000
Benodigd bedrag
24 maanden
Looptijd
Impact lening
100%
Volledig gefinancierd in 56 dagen op 10 februari 2023.

Klaar om te beginnen met investeren?

Maak nu een account aan of leer meer over hoe het werkt.

Blijf op de hoogte
Krijg de nieuwste projecten en impact inspiratie per e-mail. Wij houden niet van spam, dus we mailen je niet vaker dan twee keer maand.

Je kunt je altijd met één klik weer uitschrijven

Wil je meer weten over PlusPlus? Heb je vragen over wie we zijn of hoe we het doen? We staan graag voor je klaar.