Ghana

High Level Farms

Positieve palmolie, het kan! Sterker nog, dit veelzijdige product biedt goede kansen voor arme, kleinschalige boeren om hun bestaan te verbeteren. Op duurzame wijze natuurlijk, met aandacht voor de biodiversiteit en het milieu. High Level Farms laat zien hoe. Met deze lening van 25.000 euro kan het Ghanese bedrijf haar productieproces verder verduurzamen en hebben ze werkkapitaal samen te werken met 3 nieuwe boeren. Ook ontstaan er 4 nieuwe vaste en 6 seizoensbanen.

  • 4 nieuwe banen
  • 3 mensen bereikt
€25.000
Benodigd bedrag
12 maanden
Looptijd
Impact lening
100%
Volledig gefinancierd in 43 dagen op 20 september 2022.
+ 75 mede-investeerders

Positieve palmolie

Er is veel te doen rond palmolie. Door grootschalige plantages, waarvoor regenwouden gekapt worden en lokale boeren moeten wijken, heeft palmolie een negatief imago gekregen. Maar het kan ook anders. High Level Farms produceert duurzame palmolie, waarbij juist de kleine boeren rond de armoedegrens profiteren en met zorg voor biodiversiteit verbouwd. Want de mogelijkheden van palmolie zijn groot en de vraag enorm. Zo laat het bedrijf ruim 3.000 Ghanese boeren daar op milieuvriendelijke wijze van mee profiteren.

 

Over het bedrijf

High Level Farms is een verwerkingsbedrijf van palmolie, dat gemaakt wordt van de vruchten en pitten van de oliepalm. High Level Farms verbouwt een deel van hun grondstoffen (30%) zelf, maar het grootste gedeelte (70%) kopen ze in bij 3.000 kleinschalige Ghanese boeren. De vruchten en pitten van deze oliepalm worden vervolgens door het bedrijf bewerkt tot hoge kwaliteit palmolie.

Palmolie is erg veelzijdig. Als plantaardig vet wordt het verwerkt in talloze voedsel- en cosmetische producten, maar het wordt ook gebruikt als biobrandstof. Dit maakt het een gewild product waar wereldwijd veel vraag naar is, waardoor de prijs die ervoor betaald wordt blijft stijgen.

In Ghana wordt palmolie voornamelijk door kleinschalige boeren verbouwd. Het vormt een belangrijk onderdeel van de lokale economie en is overal terug te vinden in het dagelijks leven. De huidige regering heeft meer aandacht voor de sector en investeert in het verbeteren van de gewassen en meer export. Dit biedt veel mogelijkheden voor groei, zowel op de lokale als de internationale markt, waar High Level Farms op in wil spelen.

Om de kwaliteit van de palmolie te garanderen werkt High Level Farms nauw samen met de boeren waarbij ze hun grondstoffen inkopen en helpen hen om hun landbouwtechnieken te verbeteren en hoge kwaliteitsplanten te gebruiken die beter bestand zijn tegen ziekten en klimaatveranderingen. Zo adviseren ze de boeren over de beste manieren om grond te bewerken, nieuwe stekjes te planten en het verzorgen van de planten op duurzame wijze.

High Level Farms vindt milieubehoud en sociale impact erg belangrijk en werkt actief aan het verbeteren hiervan, bijvoorbeeld door gebruik van schone energie voor het bewerkingsproces, zorgvuldig beheer van hun oliepalmen en het minimaliseren van afval. Het bedrijf voldoet aan de internationale afspraken over duurzame palmolie en is bezig om deze RSPO-certificering in aan te vragen.

High Level Farms verkoopt haar palmolie aan de Ghanese overheid, voor een voedselprogramma op middelbare scholen, aan 2.000 lokale retailers, groothandels en industriële klanten die het verwerken in andere producten. Het bedrijf heeft recent een groot contract in de wacht gesleept en is ook de mogelijkheden voor export naar Nigeria en Europa aan het verkennen. Daarom wil het bedrijf haar productiecapaciteit opschalen.

 

Doel van de lening

Deze lening van 25.000 euro wordt voor 60% gebruikt als werkkapitaal om extra grondstoffen in te kopen en voor 40% om te investeren in duurzaamheid en het verbeteren van hun bedrijfsprocessen.

 

Impact

Dankzij deze lening:

  • Ontstaan 4 nieuwe vaste banen, waarvan 3 voor vrouwen, en 6 seizoensbanen.
  • Ook kan het bedrijf nieuwe samenwerking aangaan met 3 nieuwe boeren, die hierdoor hun productie milieuvriendelijker kunnen maken en meer inkomsten hebben.

 

Missie en visie

Het is de missie van High Level Farms om bij te dragen aan een duurzame, efficiënte en competitieve palmolie industrie in Ghana door de capaciteit van kleinschalige palmolie producenten te mobiliseren voor economische groei. Daarbij vindt het bedrijf armoedebestrijding en economische groei met respect voor duurzaamheid en het milieu belangrijk.

Website: https://www.hipalmproduce.com/

 

Management team

De oprichter en voorzitter van High Level Farms is Peter Aye Neymer, een ervaren ondernemer met een diploma in Business Administration & Management van de Universiteit in Ghana. Vice voorzitter is Mary Boateng, tevens Financial Manager van het bedrijf. Zij is opgeleid in Trade, Finance en Accountancy en is een ervaren bankier. Het bestuur bestaat verder uit 4 leden, die samen verantwoordelijk zijn voor de planning, besluitvorming en supervisie van de verschillende afdelingen in het bedrijf.

 

COVID-19 update

High Level Farms werd hard getroffen door de pandemie, waardoor de opbrengst met 56% afnam. Desondanks bleek het bedrijf veerkrachtig en bleef die hele periode winstgevend. Inmiddels is die winst met 71% toegenomen ten opzichte van 2020 en 2021 en heeft het bedrijf een stabiele financiële positie.

 

Directe lening

Dit is een directe lening aan een bedrijf. Het is raadzaam om voorzichtig om te gaan met de hoogte van een investering in dit project. Laat je hier informeren over de risico’s van een investering.

 

Beschikbare documenten

Informatiedocument uitgevende instelling (NL)

 

 

BedrijfsnaamHigh Level Farms
DirecteurPeter Aye Neymer
Opgericht0007-01-01
LocatieAccra
SectorAgrarisch
Omzet€265.723
Werknemers50

De impact van dit project

  • Met deze investering worden 4 banen gecreëerd
  • Met deze lening worden 3 mensen bereikt

Over de investering

TypeImpact
OndernemerHigh Level Farms
Leenbedrag€25.000
Rente op jaarbasis0,00%
Looptijd12 maanden
Terugbetaaltermijnen6 maanden
ValutaEUR
Algemene voorwaardenBekijk

Over High Level Farms

Totale bezittingen€279.190
Omzet€265.723
Eigen Vermogen / Totaal vermogen95,00%
Liquiditeit1.040,00%

Over de risico's

Lees meer over de risico's.

Wij lenen al uit aan High Level Farms

Florette Koning
Willem van Wingerden
rits dijkstra
Bianca de Bree
Jan de Wit
+ nog
75
investeerders