Crowdfunding projecten

575+ investeerders
€ 1.147.900 uitgeleend
11.698 levens verbeterd
*Peildatum: 1 september 2022
Kies hieronder jouw projecten
En sluit je aan bij 575+ andere impact investeerders

CLECAM 3

Voor kleinschalige boeren in Rwanda is het bijna onmogelijk om een lening te krijgen. En dat terwijl ze met een kleine lening hun productiviteit flink kunnen verbeteren. Dankzij microkrediet instelling CLECAM krijgen zij toch die kans. Zo ook Marie Chantal: "Vroeger was mijn productie laag omdat ik niet in mijn gewassen kon investeren. Met een lening van CLECAM kon ik op het juiste moment zaden kopen en is mijn opbrengst bijna verdrievoudigd. Mijn pensioen is nu verzekerd.” Met deze lening kan CLECAM meer dan 700 boeren, waarvan meer dan de helft vrouwen, een kleine lening geven om ook hun bestaan te verbeteren.

  • 700 mensen bereikt
Clecam Ejo-Heza
Ondernemer
€30.000
Benodigd bedrag
24 maanden
Looptijd
Impact lening
66%
Nog €10.200 nodig, 11 dagen te gaan

Sereni Fries 10

Humphrey Mburu is een gedreven ondernemer. Als een van onze trouwste ondernemers heeft zijn bedrijf al meerdere leningen gehad, die allemaal netjes worden terugbetaald. Dankzij die leningen kan het Keniaanse verwerkingsbedrijf hun aardappels rechtstreeks inkopen bij kleinschalige boeren en hen direct uitbetalen. Dat is gunstig voor deze boeren, die zo een stabiel inkomen hebben. Sinds de eerste lening is het aantal boeren waar Sereni bij inkoopt meer dan verviervoudigd en ook het bedrijf zelf groeit goed. Deze lening zorgt voor die groei, en daarmee voor het succes van het bedrijf en voor een beter bestaan voor steeds meer boeren.

  • 129 mensen bereikt
Sereni Fries
Ondernemer
€15.000
Benodigd bedrag
12 maanden
Looptijd
Impact lening
68%
Nog €4.700 nodig, 44 dagen te gaan

PasarMIKRO

Indonesische boeren hebben het zwaar, maar ook hun kopers, kleine informele handelaren, kampen met problemen. Beiden werken door gebrek aan kennis en middelen inefficiënt en kunnen amper het hoofd boven water houden. PasarMIKRO wil hen beide sterker maken. Via een simpele app op hun mobiele telefoon krijgen zij toegang tot nieuwe markten, bedrijfsadviezen en kennis over actuele marktprijzen. Ook biedt PasarMIKRO handelsfinanciering, waarmee efficiënter kan worden ingekocht en boeren direct worden uitbetaald. “Als de eierprijzen plotseling dalen, zit ik dankzij PasarMIKRO niet gelijk in de problemen,” vertelt Athok uit Blitar, Oost-Java.

  • 1728 mensen bereikt
PasarMIKRO
Ondernemer
€50.000
Benodigd bedrag
12 maanden
Looptijd
Impact lening
19%
Nog €40.200 nodig, 48 dagen te gaan

Klaar om te beginnen met investeren?

Maak nu een account aan of leer meer over hoe het werkt.

Blijf op de hoogte
Krijg de nieuwste projecten en impact inspiratie per e-mail. Wij houden niet van spam, dus we mailen je niet vaker dan twee keer maand.

Je kunt je altijd met één klik weer uitschrijven

Wil je meer weten over PlusPlus? Heb je vragen over wie we zijn of hoe we het doen? We staan graag voor je klaar.