Crowdfunding projecten

575+ investeerders
€ 1.147.900 uitgeleend
11.698 levens verbeterd
*Peildatum: 1 september 2022
Kies hieronder jouw projecten
En sluit je aan bij 575+ andere impact investeerders

AgriNet

Deze sociale onderneming in Oeganda biedt technisch advies aan kleine boeren via hun mobiele telefoon, maar zag 4 jaar geleden kansen om ook zelf soya en mais te gaan verwerken. Daar is veel vraag naar in Kenia en Oeganda. De soya en mais kopen ze in bij 20.000 kleine boeren, die ze ook nog steeds ondersteuning bieden. Zo krijgen de boeren meer kennis én meer inkomsten. Met deze lening van 35.000 euro gaan 700 boeren erop vooruit en ontstaan 1 vaste en 7 tijdelijke nieuwe banen.

  • 1 nieuwe banen
  • 700 mensen bereikt
AgriNet
Ondernemer
€23.000
Benodigd bedrag
12 maanden
Looptijd
Impact lening
90%
Nog €2.100 nodig, 3 dagen te gaan

Frutrac 3

Frutrac heeft een grote nieuwe klant. Dat betekent dat ze veel meer biologisch geproduceerd sesamzaad kunnen exporteren. Goed nieuws dus voor de kleine Oegandese boeren waar Frutrac bij inkoopt. Met deze lening van 31.000 euro kan Frutrac extra sesamzaad inkopen bij 545 boeren en hen direct uitbetalen. Tegen een eerlijke prijs, want Frutrac wil de boeren in staat stellen zelf hun levensomstandigheden te verbeteren met milieuvriendelijke landbouw. Dankzij deze lening kunnen steeds meer boeren meeprofiteren van kansen op de internationale markt.

  • 18 nieuwe banen
  • 545 mensen bereikt
Frutrac
Ondernemer
€31.000
Benodigd bedrag
6 maanden
Looptijd
Impact lening
59%
Nog €12.650 nodig, 15 dagen te gaan

UCHON

Samen staan ze sterker, deze Nicaraguaanse groentetelers. UCHON is een koepel van 6 boerencoöperaties die zich verenigd hebben om gezamenlijk hun groenten op de markt te brengen. Dat geeft hen een sterkere onderhandelingspositie, waardoor ze een betere prijs krijgen voor hun producten. Met deze lening van 35.000 euro kan UCHON goede kwaliteit landbouwbenodigdheden aanschaffen voor 119 boeren, zodat zij tegen een gunstige prijs hun productie kunnen verbeteren. En dat betekent meer inkomsten voor hun gezinnen.

  • 119 mensen bereikt
UCHON
Ondernemer
€35.000
Benodigd bedrag
12 maanden
Looptijd
Impact lening
47%
Nog €18.250 nodig, 15 dagen te gaan

Phoenix Seeds

Goede zaden zijn onmisbaar voor boeren. Hoe beter de zaden, hoe beter hun oogst. Dat geldt ook voor boeren in Mozambique. De lokaal geproduceerde zaden van Phoenix Seeds zijn niet alleen van hoge kwaliteit en betaalbaar, het bedrijf adviseert boeren ook hoe ze het beste toegepast kunnen worden. Zo zorgt Phoenix Seeds dat kleinschalige boeren hun opbrengst en inkomen kunnen verbeteren. Met deze lening van 25.000 euro heeft het bedrijf werkkapitaal om meer zaden te laten produceren door 125 boeren, die zo extra inkomsten hebben. Ook ontstaan er 3 nieuwe banen.

  • 3 nieuwe banen
  • 125 mensen bereikt
Phoenix Seeds
Ondernemer
€25.000
Benodigd bedrag
12 maanden
Looptijd
Impact lening
49%
Nog €12.650 nodig, 38 dagen te gaan

High Level Farms 2

Dit is Ama Doris Tiwaah (47), een kleinschalige boerin en leverancier van High Level Farms. Dit Ghanese bedrijf produceert duurzame palmolie die pósitieve impact maakt. "Voordat ik met High Level Farms samenwerkte leverden mijn gewassen nauwelijks iets op. Door trainingen weet ik nu hoe ik mijn productie duurzaam kan verbeteren en met High Level Farms als vaste afnemer krijg ik een goede prijs voor mijn oogst.” Voor Ama biedt palmolie kans op een beter bestaan. Met deze tweede lening kan High Level Farms groeien en het goede voorbeeld geven met hun positieve palmolie.

  • 4 nieuwe banen
  • 3 mensen bereikt
€25.000
Benodigd bedrag
36 maanden
Looptijd
Impact lening
22%
Nog €19.400 nodig, 48 dagen te gaan

Klaar om te beginnen met investeren?

Maak nu een account aan of leer meer over hoe het werkt.

Blijf op de hoogte
Krijg de nieuwste projecten en impact inspiratie per e-mail. Wij houden niet van spam, dus we mailen je niet vaker dan twee keer maand.

Je kunt je altijd met één klik weer uitschrijven

Wil je meer weten over PlusPlus? Heb je vragen over wie we zijn of hoe we het doen? We staan graag voor je klaar.