De impact van jouw lening

Zo geef jij je geld betekenis

Een goedgevulde bankrekening is mooi, maar de mogelijkheden van dezelfde bankrekening zijn misschien nog wel mooier. Als je geld uitleent via PlusPlus (dat onderdeel is van Lendahand) kies je ervoor om je geld betekenis te geven. Jouw investering heeft impact op mensen aan de andere kant van de wereld. Dankjewel, gracias en terima kasih!

Wat wil PlusPlus oogsten?

Bedrijven in de landbouw en voedselsector maken een wereld van verschil in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Ze bestrijden armoede en voedseltekorten in vele landen. Je verwacht toch dat banken in de rij staan om dit soort bedrijven financieel te ondersteunen? Helaas.

Hoewel ze broodnodig zijn voor de samenleving, zijn deze ondernemingen ook risicovol. Een oogst kán namelijk mislukken. Door de klimaatcrisis komt dat steeds vaker voor. Ook zorgt de gebrekkige infrastructuur voor hobbels in de weg. Het is soms lastig om producten die snel bederven te vervoeren of op te slaan.

PlusPlus vindt het belangrijk om ondernemers te steunen die deze risico’s nemen. Daarom verzamelen we een crowd van investeerders die begrijpen hoe belangrijk banen en voedselzekerheid zijn. Juist op deze plekken. Vaak ondersteunen we de ondernemers niet alleen op financieel vlak, maar ook met trainingen en advies. Zo realiseren we duurzame groei.

Méér en méér en méér impact

Als je investeert in een van onze ondernemers in de landbouw en voedselsector, ondersteun je eigenlijk een heleboel mensen. Want als de onderneming bloeit, straalt dat ook uit op de omgeving. Een voorbeeld:

  1. Je verstrekt een lening aan de onderneming van Grace.
  2. Grace huurt de boeren Martin en David in als extra leverancier.
  3. Op de lokale markt komt gezond voedsel beschikbaar.
  4. Martin en David krijgen een hoger en stabiel inkomen.
  5. De families van Martin en David hebben meer te besteden.

Een extra bonus: Grace heeft nu zelf de middelen om te investeren in nieuwe technieken. Denk aan een biovergister. Zo is haar onderneming ineens een stuk milieuvriendelijker.

Geen honger, maar voedselproductie en economische groei

De Verenigde Naties hebben 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals) opgesteld om wereldwijd armoede en ongelijkheid te verminderen. Elk van deze duurzame ontwikkelingsdoelen pakt een specifiek probleem aan. Alle doelen moeten behaald zijn voor 2030. Daar doen we bij PlusPlus ons uiterste best voor.

We dragen met name actief bij aan deze doelen:

Daarnaast raakt ons werk ook de volgende doelen:

In 2023 vieren we met jou deze successen:

  • 35 agrarische ondernemers in 14 landen kregen betaalbare financiering.
  • Meer dan € 1.600.000 aan leningen verstrekt door onze crowd.
  • 427 nieuwe banen gecreëerd.
  • 14.018 boeren hebben meer en stabielere inkomsten.
Investeer nu