Bali Coklat

Pod Chocolate maakt eerlijk geproduceerde chocoladerepen en chocoladepasta met lokaal geteelde cacaobonen. Het bedrijf is gevestigd op Denpasar, de hoofdstad van de Indonesische provincie Bali. Op Bali is veel cacao aanwezig is, maar door plagen en lage opbrengsten voor boeren werd er nauwelijks geoogst. Sommige boeren waren hun cacaobomen al aan het kappen. 

Reden voor oprichter Tobias Challenger Garrit om hier verandering in te brengen. Tobias heeft in Bali drie cacao boerderijen opgezet om te onderzoeken hoe de cacaoproductie in Indonesië zonder intensief gebruik van chemicaliën verbeterd kan worden. Tegelijkertijd verdiepte hij zich in het ontwikkelen van recepten voor een premium chocoladereep. 

Met Pod Chocolate zorgt hij voor werkgelegenheid en een lokale afzetmarkt voor 648 kleinschalige boeren die cacao en kokos suiker leveren tegen een eerlijke prijs. De boeren worden ondersteund om de kwaliteit en opbrengst van cacao te vergroten. Naast de inkoop van cacao bij boerencoöperaties koopt het bedrijf ook andere grondstoffen bij lokale leveranciers om verschillende chocoladesmaken te produceren.

Algemene informatie

LeningnemerPT Bali Coklat
LandIndonesië
HoofdkantoorDenpasar
Websitehttps://www.podchocolate.com
Opgericht31 oktober 2018
Actief op PlusPlus sinds13 juli 2020

Financiële informatie per 2020-07-01

Totale bezittingen€1.629.710
Omzet€2.323.242
Eigen Vermogen / Totaal vermogen62,00%
Liquiditeit910,00%

Over Indonesië

Indonesië is een republiek met een presidentieel systeem. Het land is een unitaire staat, wat betekent dat de macht geconcentreerd is bij de centrale overheid. Indonesië bestaat uit honderden verschillende inheemse etnische groepen, de grootste en politiek dominante groep zijn de Javanen. Indonesië heeft een gemengde economie waarin zowel de particuliere sector als de overheid een belangrijke rol speelt. Het land is de grootste economie in Zuidoost-Azië en lid van de G20.