HRTED

Huilerie Royale Ted (HRTed) is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie en distributie van kokosolie. Het werd in 2017 opgericht met als doel de productie van kokosolie te verbeteren, afval te minimaliseren en de kwaliteit van de olie te verhogen.

HRTed heeft een toegewijd team van zowel vaste als flexibele medewerkers in dienst. De verkoop van de natuurlijke kokosolie strekt zich uit van lokale winkels tot aan West-Afrika en Europa, waar de olie voor hogere prijzen wordt verkocht. Het bedrijf haalt kokosnoten uit een netwerk van lokale kwekers. Om de kokosnoten te verwerken, worden 60 vrouwen ingeschakeld om pulp te persen, de noten te reinigen en te drogen. 

HRTed richt zich op een milieuvriendelijk productieproces. Gezien de volledig natuurlijke aard van de kokosolie van HRTed, is het bedrijf bezig om een biologische certificering te verkrijgen, een stap die naar verwachting de marktwaarde van hun producten verder zal verhogen.

 

Algemene informatie

LeningnemerHuilerie Royale Ted Benin Sarl
LandBenin
HoofdkantoorCalavi
Websitehttps://www.facebook.com/huiledecocobenin/
Opgericht24 november 2017
Actief op PlusPlus sinds23 maart 2023
Credit Score2

Financiële informatie per 2023-06-30

Totale bezittingen€50.156
Omzet€43.464
Eigen Vermogen / Totaal vermogen43,70%
Liquiditeit117,00%

Over Benin

Benin, officieel de Republiek Benin, is een land in Afrika met een oppervlakte van 114.763 km² en een bevolkingsaantal van ongeveer 10,7 miljoen inwoners. De economie van Benin is onderontwikkeld en drijft vooral op landbouw, de productie van katoen en regionale handel. De regionale handel is zeer omvangrijk maar omdat die handel, vooral die met buurland Nigeria, voor een groot deel langs informele kanalen loopt, bestaan daarover geen betrouwbare cijfers. Ten gevolge hiervan blijft een groot deel van de Beninese handel buiten de officiële statistieken.

Laatst gefinancierde project

HRTed

In Benin maakt een bedrijf het verschil met puur natuurlijke kokosolie. Het is niet alleen vriendelijk voor de aarde, maar geeft ook meer dan zestig vrouwen een betrouwbaar inkomen. Ondernemer Armel startte het bedrijf oorspronkelijk om zijn moeder te ondersteunen, die de olie met de hand maakte. De productie van het bedrijf is afvalarm, waarbij een deel van het restafval wordt omgezet in brandstof om mee te koken. Met een toenemende vraag van kokosolie in Europa is de toekomst voor Armel en zijn team veelbelovend.

  • 60 mensen bereikt
HRTED
Ondernemer
€25.000
Benodigd bedrag
12 maanden
Looptijd
Impact lening
100%
Volledig gefinancierd in 10 dagen op 30 november 2023.