High Level Farms

High Level Farms is een verwerkingsbedrijf van palmolie, dat gemaakt wordt van de vruchten en pitten van de oliepalm. High Level Farms verbouwt een deel van hun grondstoffen (30%) zelf, maar het grootste gedeelte (70%) kopen ze in bij 3.000 kleinschalige Ghanese boeren. De vruchten en pitten van deze oliepalm worden vervolgens door het bedrijf bewerkt tot hoge kwaliteit palmolie.

Palmolie is erg veelzijdig. Als plantaardig vet wordt het verwerkt in talloze voedsel- en cosmetische producten, maar het wordt ook gebruikt als biobrandstof. Dit maakt het een gewild product waar wereldwijd veel vraag naar is, waardoor de prijs die ervoor betaald wordt blijft stijgen.

In Ghana wordt palmolie voornamelijk door kleinschalige boeren verbouwd. Het vormt een belangrijk onderdeel van de lokale economie en is overal terug te vinden in het dagelijks leven. De huidige regering heeft meer aandacht voor de sector en investeert in het verbeteren van de gewassen en meer export. Dit biedt veel mogelijkheden voor groei, zowel op de lokale als de internationale markt, waar High Level Farms op in wil spelen.

Om de kwaliteit van de palmolie te garanderen werkt High Level Farms nauw samen met de boeren waarbij ze hun grondstoffen inkopen en helpen hen om hun landbouwtechnieken te verbeteren en hoge kwaliteitsplanten te gebruiken die beter bestand zijn tegen ziekten en klimaatveranderingen. Zo adviseren ze de boeren over de beste manieren om grond te bewerken, nieuwe stekjes te planten en het verzorgen van de planten op duurzame wijze.

High Level Farms vindt milieubehoud en sociale impact erg belangrijk en werkt actief aan het verbeteren hiervan, bijvoorbeeld door gebruik van schone energie voor het bewerkingsproces, zorgvuldig beheer van hun oliepalmen en het minimaliseren van afval. Het bedrijf voldoet aan de internationale afspraken over duurzame palmolie en is bezig om deze RSPO-certificering in aan te vragen.

High Level Farms verkoopt haar palmolie aan de Ghanese overheid, voor een voedselprogramma op middelbare scholen, aan 2.000 lokale retailers, groothandels en industriële klanten die het verwerken in andere producten. Het bedrijf heeft recent een groot contract in de wacht gesleept en is ook de mogelijkheden voor export naar Nigeria en Europa aan het verkennen. Daarom wil het bedrijf haar productiecapaciteit opschalen.

Algemene informatie

LeningnemerHigh Level Farms Limited
LandGhana
HoofdkantoorWeija-Accra
Websitehttps://www.hipalmproduce.com/
Opgericht24 juli 2017
Actief op PlusPlus sinds14 maart 2022

Financiële informatie per 2022-03-01

Totale bezittingen€279.190
Omzet€265.723
Eigen Vermogen / Totaal vermogen95,00%
Liquiditeit1.040,00%

Over Ghana

Ghana geldt al jaren als een van de stabielere landen in West-Afrika, zowel op economisch als politiek gebied. Het inkomen per hoofd van de bevolking ligt dan ook hoger dan in de omringende landen. Tot 2010 kwam Ghana vooral aan harde valuta door de export van goud en cacao. Ook hout, diamanten, bauxiet en mangaan vinden hun weg naar het buitenland. De landbouw blijft vooralsnog ook belangrijk voor het land. De zelfvoorzienende landbouw is goed voor zo'n 35 procent van het BBP en biedt werk aan ongeveer 75 procent van de arbeidsbevolking. De industrie bedient voornamelijk de thuismarkt van 24 miljoen inwoners die gemiddeld zo’n 700 dollar per persoon hebben te besteden. Ook de vele Ghanezen die in het buitenland wonen, vormen een belangrijke economische factor voor het land. Er is een sterke binding met Nederland dat in ieder geval tot 2008 de belangrijkste exportpartner van Ghana was.

Laatst gefinancierde project

High Level Farms 2

Dit is Ama Doris Tiwaah (47), een kleinschalige boerin en leverancier van High Level Farms. Dit Ghanese bedrijf produceert duurzame palmolie die pósitieve impact maakt. "Voordat ik met High Level Farms samenwerkte leverden mijn gewassen nauwelijks iets op. Door trainingen weet ik nu hoe ik mijn productie duurzaam kan verbeteren en met High Level Farms als vaste afnemer krijg ik een goede prijs voor mijn oogst.” Voor Ama biedt palmolie kans op een beter bestaan. Met deze tweede lening kan High Level Farms groeien en het goede voorbeeld geven met hun positieve palmolie.

  • 4 nieuwe banen
  • 3 mensen bereikt
€25.000
Benodigd bedrag
36 maanden
Looptijd
Impact lening
100%
Volledig gefinancierd in 58 dagen op 23 november 2022.