KDCL

Ke Devries Company Limited (KDCL) is een 100% Keniaans bedrijf dat in 2015 werd opgericht door Kepha Sigona. Het bedrijf ondersteunt lokale boeren bij het verbouwen van o.a. knoflook, uien, tomaten en gember voor de markt. KDCL voorziet hen van de benodigde kennis, input (zaden en meststoffen) en technische ondersteuning om hun oogst te verbeteren. Ook zorgt KDCL voor de verkoop van de oogst tegen een gunstige prijs. Goede planning zorgt ervoor dat de gewassen geoogst worden op het moment dat de marktvraag het hoogst is. Dat heeft een direct effect op het inkomen van de toeleverende boeren. De winst wordt, na aftrek van de kosten voor KDCL's diensten, verdeeld onder de boeren.

Management team: een vrouwelijke meerderheid

Naast de impact, kijken we bij PlusPlus ook naar de mensen achter het bedrijf. We willen snappen wat hun achtergrond is, maar ook wat hun drijfveren zijn. Wat meteen opvalt is dat de directie van KDCL, naast oprichter Kepha Onyango Sigona, bestaat uit twee sterke vrouwen.

  • Kepha is afgestudeerd in Agricultural Engineering en heeft meer dan vijf jaar ervaring op het gebied van landbouw. Hij is zeer bedreven in het verduurzamen van de landbouw en Environmental Impact Assessments.
  • Susan Akinyi Onyango is afgestudeerd op het gebied van community development. Haar kennis en ervaring helpt het bedrijf bij een optimale samenwerking met de boeren.
  • Maureen Akinyi Onyango heeft een opleiding afgerond in bedrijfsadministratie. Binnen het bedrijf is zij verantwoordelijk voor alles wat met personeelszaken te maken heeft.

Het dagelijks management van het bedrijf is de verantwoordelijkheid van General Manager Laban Ayoo, een ervaren projectmanager met een Bachelor in Handel en een MBA in Financiën. Hij werkt samen met een team van 10 medewerkers, bestaande uit de landbouwexperts die de boeren trainen en adviseren en de clusterleiders ondersteunen.

Algemene informatie

LeningnemerKe Drevries Company Limited
LandKenia
HoofdkantoorHoma Bay
Websitehttps://www.dnb.com/business-directory/company-profiles.ke_devries_company_ltd.a3cdcb23cbc0efd691a816fba1e680f5.html
Opgericht29 april 2015
Actief op PlusPlus sinds23 april 2021

Financiële informatie per 2020-12-31

Totale bezittingen€155.000
Omzet€204.730
Eigen Vermogen / Totaal vermogen84,00%
Liquiditeit450,00%

Over Kenia

Kenia is het financiële centrum van Oost-Afrika met de grootste economie, het hoogste inkomen per hoofd van de bevolking en de beste infrastructuur. Mede door de gunstige ligging aan de kust vormt het land ook het regionale handelscentrum. Kenianen zijn vergeleken met de bevolking in hun buurlanden, met wie ze een douane-unie vormen, hoog opgeleid. Er is sprake van een vrije markt en weinig import- en exportrestricties. Dit alles maakt het land na Zuid-Afrika de belangrijkste vestigingsplek in Afrika voor buitenlandse bedrijven. Belangrijke sectoren zijn de landbouw, de industrie en de dienstverlening, waaronder de financiële sector. Ook de toenemende export van onder meer thee en bloemen zorgt voor instroom van buitenlandse valuta.

Laatst gefinancierde project

KDCL 2

Dit tuinbouwbedrijf in Kenia ondersteunt kleinschalige boeren om met duurzame methoden o.a. knoflook en tomaten voor de markt te verbouwen. Met deze lening van 15.000 euro kan KDCL landbouwbenodigdheden aanschaffen, zoals pompen, zaden en mest. Daarmee verbetert de oogst en het inkomen van de boeren.

  • 24 mensen bereikt
KDCL
Ondernemer
€15.000
Benodigd bedrag
24 maanden
Looptijd
Impact lening
100%
Volledig gefinancierd in 32 dagen op 15 oktober 2021.