Fruvex

Fruvex, geregistreerd onder de naam Arguello & Mayorga, is een familiebedrijf uit Nicaragua dat groente en fruit inkoopt bij kleinschalige boeren.

De belangrijkste gewassen die Fruvex verhandelt, zijn:

  • Cassave. In Nederland is het product bekend van de cassave chips, een vegetarische variant op kroepoek. Cassave is goed bestand tegen droogte en sprinkhanenplagen.Taro. Een wortelknol die rijk is aan zetmeel en tot wel vier kilo zwaar kan worden. Taro is geschikt om te koken, roosteren, bakken en frituren.
  • Gember, een specerij die ook in Nederland al eeuwen op het menu staat.
  • Zoete aardappel. In ontwikkelingslanden staat de zoete aardappel op de vijfde plaats van belangrijkste voedselgewassen, na rijst, tarwe, maïs en cassave.

Fruvex exporteert voornamelijk naar drie vaste klanten in Puerto Rico (VS). Het bedrijf is benaderd door vijf potentiële nieuwe klanten, waarvan drie in Miami en Puerto Rico. Het bedrijf heeft echter werkkapitaal nodig om meer knollen in te kunnen kopen en verwerken. Binnen drie jaar wil het bedrijf de benodigde certificaten binnenhalen om ook naar Nederland en Spanje te kunnen exporteren.

In totaal verkopen 25 kleinschalige en middelgrote boeren hun producten aan Fruvex. Zes van hen verkopen direct aan het bedrijf, de anderen verkopen via een tussenhandelaar. Fruvex wil in de toekomst vaker direct bij boeren gaan inkopen. Door de tussenhandelaren uit het proces te snijden, gaan meer inkomsten direct naar de boeren. Op dit moment vinden de boeren het transport te ingewikkeld door het risico op beschadigingen en diefstal. Zodra Fruvex zelf een rol kan spelen in het transporteren van de producten, kunnen deze bezwaren ondervangen worden. Fruvex traint de boeren in het netwerk in efficiënte en duurzame productiemethoden.

Algemene informatie

LeningnemerArguello y Mayorga y CIA LTDA
LandNicaragua
HoofdkantoorNueva Guinea
Websitehttps://en.fruvexram.com/
Opgericht16 mei 1996
Actief op PlusPlus sinds19 maart 2021

Financiële informatie per 2020-12-31

Totale bezittingen€391.002
Omzet€135.603
Eigen Vermogen / Totaal vermogen99,60%
Liquiditeit560,00%

Over Nicaragua

Nicaragua, officieel de Republiek Nicaragua, is een land in Centraal-Amerika dat in het noorden grenst aan Honduras, in het zuiden aan Costa Rica, in het westen aan de Grote Oceaan en in het oosten aan de Caribische Zee. De hoofdstad en grootste stad van het land is Managua. De naam van het land is mogelijk afkomstig van Nicarao, de leider van de inheemse stam die rond het Meer van Nicaragua woonde.

Laatst gefinancierde project

Fruvex

Fruvex: meer inkomen voor groenteboeren. Met een lening van 20.000 euro heeft Fruvex werkkapitaal om meer eetbare wortels en knollen te exporteren. Fruvex kan zes extra mensen aannemen en meer groente afnemen bij de 25 boeren uit het bestaande netwerk, die daardoor meer inkomen ontvangen.

  • 6 nieuwe banen
  • 25 mensen bereikt
Fruvex
Ondernemer
€20.000
Benodigd bedrag
18 maanden
Looptijd
Impact lening
100%
Volledig gefinancierd in 27 dagen op 16 mei 2021.