Nieuws

“Dat mensen in je geloven, maakt echt het verschil”

Marielle Wiegmans weet als geen ander voor welke uitdagingen een ondernemer staat. Als corporate finance adviseur is het voor haar dagelijkse kost om onder meer start-ups te helpen. “Om succesvol te zijn, moet je de juiste mensen om je heen hebben. Als iemand in jou gelooft, maakt dat echt het verschil!”

 

Dat is precies de reden waarom Marielle vertrouwen heeft in de ondernemers van PlusPlus. “Als ik de projecten lees over ambitieuze vrouwen die een leven willen opbouwen, zie ik een cultuur met sterke overlevingsdrang. De motivatie is groot, en het feit dat ze het vertrouwen hebben gekregen van een investeerder, helpt bij hun kans van slagen. Als je een lening krijgt, doet dat iets in je hoofd, want er zijn mensen die in je geloven.  Dan lukken dingen en dat straal je uit.”

 

Paardenmens en mensenmens

Marielle Wiegmans is een vrolijke, hardwerkende vrouw. Een doorsnee dag begint voor Marielle met modderige laarzen in de mest om haar pony’s te verzorgen. “Ik ben gek op beesten. Ik vang af en toe zielige dieren op, ik vind het heerlijk om daar in de vroege uurtjes al mee bezig te zijn. Een uur later verschijn ik dan weer als dame ten tonele om aan mijn werkdag te beginnen”, zegt ze lachend. 

In haar werk ziet ze veel jonge ondernemers voorbij komen. “In deze tijd is het niet heel makkelijk om om aan funding voor een bedrijf te komen, maar als ik geloof in de propositie besteed ik graag veel tijd in het zoeken naar investeerders. Als de start-up het doel heeft om de wereld een beetje mooier te maken, word ik helemaal blij!”

 

Verbinden

Naast haar werk als financieel adviseur, investeert Marielle veel tijd in fondsenwerven. Ze richtte 9 jaar geleden Parapaard op, een paardensportfonds voor gehandicapten. “ Verbinden zit in mijn dna. Ik ben een paardenmens, een mensenmens én goed met geld. Ik kán helpen en ik wil helpen.” De sportieve zakenvrouw is van mening dat je moet doen wat binnen je vermogen ligt om de wereld een beetje mooier te maken. “Ik heb het geluk dat ik de genen van mijn ouders heb, genoeg ervaring,  energie en doorzettingsvermogen. Het kost soms moeite, maar je doet het niet voor jezelf.”

 

Doorzettingsvermogen

Als dochter uit een ondernemingsgezin kwam Marielle al op jonge leeftijd op de beurzen. Haar ouders hadden een watersportbedrijf in Breukelen. “De handel vond ik echt leuk. Met boten had ik iets minder. Toch ontmoette ik mijn man Hans tijdens een botenshow en we startten samen een watersportbedrijf.  Bijzonder hoe makkelijk de banken toen nog waren in het verstrekken van leningen”, zegt ze terugblikkend. “Het was hard werken met de nodige doorzettingsvermogen en lef. Ik bleef intussen werken op de optiebeurs, om voor het buffertje te zorgen. Ik heb daar een hoop ervaring opgedaan.”

 

Leuren

“Het is mijn vak om financiering te regelen voor bedrijven, maar het is zoveel moeilijker om voor een goed doel geld in te zamelen”, verzucht de geldexpert. “Leuren houd je nederig. Duizend euro binnen sprokkelen is hard werken in de fondsenwereld. Je moet alle zeilen bijzetten.  Mijn ervaring is dat mensen vaak leuk meepraten en vooral complimenten geven omdat je zo goed bezig bent. Maar het geld daadwerkelijk te krijgen, is niet eenvoudig.”

 

Hart

Dat het nu met onze koopkracht wat minder gaat, lijkt voor Marielle geen reden om te somberen. Ook impact-investeren blijft toekomst houden. “Je hebt mensen nodig met een ‘hart’. Wij Nederlanders zijn misschien geneigd om eerst ons eigen hachje te redden. Poeh, wat hebben wij een zorgen. Maar vergelijk onze problemen eens met de rest van de wereld. Ik hoop dat in deze tijd het bewustzijn groeit dat niet alles vanzelfsprekend is en dat er een andere wereld is met veel grotere problemen. Betere tijden komen ooit weer.”