Nieuws

“De wereldbol bewonen we met elkaar, alleen consumeren is geen optie”

Angela’s oog viel op een advertentie van PlusPlus in een willekeurig magazine. Het trok haar aandacht en de pagina belandde op een stapeltje ‘nog te lezen’ lectuur. Nu investeert ook zij in een paar projecten van PlusPlus. “We moeten ernaar blijven streven de wereld een beetje mooier achter te laten.”

 

De 53-jarige Angela Broekhuizen woont in het midden van het land en werkt in Human Resources. Ze vindt het belangrijk om iets voor de medemens te betekenen. “Ik ben me erg bewust van onze luxe en rijkdom en we moeten toch echt met elkaar deze aardbol leefbaar houden. Daarom zet ik me graag in voor andere mensen en de wereld.” Zo biedt Angela praktische hulp voor kwetsbare gezinnen en vluchtelingen, is ze nooit te beroerd geweest om met een collectebus rond te gaan en neemt ze regelmatig een vuilniszak en prikker mee als ze gaat wandelen.

 

Vrouwen

“In Europa is de kloof tussen mannen en vrouwen misschien inmiddels minimaal. Aan de andere kant van de wereld is dit vaak anders. Bij PlusPlus zie ik ook een mooie kans te investeren in meer gelijkheid in ontwikkelingslanden. Daarom kies ik bewust vrouwelijke ondernemers om geld aan te lenen. Ik geef hen graag mijn vertrouwen, want vrouwen zijn over het algemeen goed in plannen en organiseren.”

 

Lening

“Mijn investering in PlusPlus zie ik echt als een lening. Natuurlijk hoop ik dat het geld terugkomt, want dan kan ik het weer in een ander project stoppen. Dat vind ik een mooi concept. Spaargeld op je rekening laten staan levert toch niets op, of het kost je zelfs geld. Ik realiseer me dat er risico’s aan verbonden zijn, maar desondanks lijkt me dit een goede manier om mensen die het minder hebben op weg te helpen.”

 

Strijkstok

Angela heeft ervaring in de non-profit sector en blijft mede daardoor ook scherp op wat goede doelen met het geld doen. “Ik zie dat er best wat geld aan de strijkstok blijft hangen bij grote organisaties. Dat is ook begrijpelijk, maar tijdens mijn werk bij een natuurorganisatie probeerde ik daar wel kritisch op te blijven. Als ik hoor dat sommige goededoelenorganisaties met regelmaat de hele wereld overvliegen voor bijeenkomsten, frons ik wel mijn wenkbrauwen.”

 

Kleine projecten

Het is fijner om geld te steken in kleine, gerichte projecten dan aan grote hulporganisaties, vindt Angela. “Sommige bedrijven waar PlusPlus leningen aan verstrekt zijn behoorlijk groot. Maar als ik dan lees dat door zo’n onderneming juist weer veel kleine boeren geholpen worden, word ik echt wel enthousiast. Soms kun je twijfelen of het ooit nog lukt om de wereld bewoonbaar te houden, bijvoorbeeld als je kijkt naar de situatie in de hoorn van Afrika, waar door aanhoudende droogte de nood groot is. Maar zolang ik geen financiële problemen heb, blijf ik graag mijn bijdrage leveren en hoop houden dat elk beetje ertoe doet.”

Wist je dat bij PlusPlus 100% van de lening écht bij jouw ondernemer terechtkomt? Bekijk onze openstaande projecten hier!