Nieuws

“Dat mensen in je geloven, maakt echt het verschil”

Marielle Wiegmans weet als geen ander voor welke uitdagingen een ondernemer staat. Als corporate finance adviseur is het voor haar dagelijkse kost om onder meer start-ups te helpen. “Om succesvol te zijn, moet je de juiste mensen om je heen hebben. Als iemand in jou gelooft, maakt dat echt het verschil!”

Updates

“Ik wilde meer doen dan rijke klanten nog rijker maken.”

Geschreven door Peter Heijen op 27 oktober 2022

Een succesvolle carrière in de bankwereld opgeven om te kiezen voor impact, PlusPlus oprichter Peter Heijen deed het. Voorheen maakte hij als bankier rijke mensen nog rijker. Nu bouwt hij met PlusPlus aan “een community van wereldverbeteraars”. Binnenkort verschijnt in het Nederlands Dagblad dit inspirerend portret.

Updates

Op verzoek van onze ondernemers: terugbetalen in dollars

Geschreven door Michelle Steggerda op 25 oktober 2022

Tot nu toe werden leningen bij PlusPlus alleen betaald in euro’s. Voor bedrijven in Latijns-Amerika is dat echter niet de meest logische valuta. Sterker nog, voor hen brengt de euro vaak extra kosten en veel gedoe met hun bank met zich mee. In dit continent is de Amerikaanse dollar de meest gangbare buitenlandse valuta. Om het wat makkelijker te maken voor onze Latijns-Amerikaanse ondernemers biedt PlusPlus daarom nu ook een lening die wordt terugbetaald in dollars. We leggen hier uit wat dat betekent.

Investeren

“Je hoeft niet rijk te zijn om invloed te hebben”

“Veel mensen denken dat ze geen invloed hebben. Maar iedereen kan delen. Daar hoef je niet veel voor te hebben” vindt Bianca de Bree. Deze investeerder laat zien dat iedereen van betekenis kan zijn voor een ander. Lees hier haar persoonlijke verhaal.

Verhalen

"Met het extra inkomen kan ik me een beter leven voor mijn gezin veroorloven"

Geschreven door Michelle Schouwenburg op 7 september 2022

Maak kennis met Lydia, een Oegandese boerin en Commission Agent van PlusPlus ondernemer AgriNet. Lydia verbouwt al vele jaren maïs. Maar pas toen ze begon te werken met AgriNet werd ze succesvol, en kon ze in het levensonderhoud van haar gezin voorzien. Hier deelt ze haar verhaal.

Updates

Op reis naar Midden Amerika

Geschreven door Michelle Steggerda op 25 augustus 2022

De afgelopen maand reisde onze collega Michelle Steggerda naar Midden Amerika, om op bezoek te gaan bij enkele PlusPlus ondernemers. Speciaal voor PlusPlus zette zij haar ervaringen op papier. Lees mee hoe zij Midden Amerika beleefde in dit persoonlijke reisverslag.

Verhalen

"PlusPlus begrijpt hoe een klein bedrijf echt werkt"

Geschreven door Michelle Schouwenburg op 22 augustus 2022

Maak kennis met Musa Kiggundu Muwanga, een van de Oegandese ondernemers op PlusPlus. De directeur van Frutrac geeft ons een update over zijn bedrijf, de impact die ze maken en de nieuwe kansen die zich voor hen openen. En dat hebben ze te danken aan de PlusPlus-investeerders.

Updates

Palmolie met pósitieve impact, zo kan het dus ook!

Palmolie heeft geen goede reputatie. Grootschalige plantages, waarvoor regenwouden gekapt worden en boeren moeten wijken, zorgen voor een negatief beeld. Maar het kan ook anders! Duurzaam geproduceerde palmolie, met aandacht voor biodiversiteit en het milieu, biedt juist voor kleinschalige boeren rond de armoedegrens enorme kansen om een beter bestaan op te bouwen. Michel Riemersma, Beleidsadviseur Palmolie bij Solidaridad, legt uit waarom palmolie zo slecht nog niet hoeft te zijn...

Verhalen

Van zelfvoorzienende boerin tot zakenvrouw, het verhaal van Abeza Josée

Geschreven door Michelle Schouwenburg op 14 juli 2022

Abeza Josée is een boerin in het zuiden van Rwanda. Lange tijd dacht ze met haar landbouw slechts te kunnen overleven. Nadat ze zich had aangesloten bij een boeren spaargroep veranderde haar leven. Met de leningen die ze kreeg, kon ze investeren in haar gewassen en haar opbrengst verhogen. De extra winst investeerde ze in meer land. Nu is Josée een zakenvrouw, met 4 keer zoveel land als vroeger en met haar eigen kleermakerij. Voor vrouwen als Josée is toegang tot financiering een sleutel tot succes. CLECAM, een nieuw project op PlusPlus, maakt dat mogelijk.

Impact

Nieuw bij PlusPlus: uitlenen aan boeren via een microkrediet instelling

Geschreven door Peter Heijen op 13 juli 2022

PlusPlus heeft iets nieuws. Deze maand kan je bij PlusPlus geld uitlenen aan 250 boeren via een lokale microkrediet partner. Een indirecte lening dus. Waarom is dat anders dan een directe lening? En wat zijn de voor- en nadelen? Onze CEO Peter Heijen legt het uit...

Updates

De kracht van vrouwelijk ondernemerschap

Geschreven door Peter Heijen op 28 juni 2022

Vrouwelijk ondernemerschap is de afgelopen tien jaar sterk gegroeid. Dit is van groot belang om de wereldwijde genderkloof te dichten. Ondernemerschap en het bezitten van een eigen bedrijf geeft vrouwen over de hele wereld de mogelijkheid om hun positie te versterken. Dit geldt des te meer in ontwikkelingslanden, waar de positie van vrouwen over het algemeen nog slechter is dan in ontwikkelde landen. Meer dan genoeg reden om bij te dragen aan vrouwelijk ondernemerschap in opkomende markten!

Ontdek de projecten